Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί - Οι στενοί συνεργάτες της πρώην προέδρου τοποθετήθηκαν στις θέσεις του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Εσωτερικών - Ουδετερότητα διακηρύσσει, για την ώρα, ο στρατός

Ολοένα και πιο κοντά στον εθνικό διχασμό και την οριστική διχοτόμηση δείχνει να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Ουκρανία μετά τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θέλουν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς να βρίσκεται στις ρωσόφιλες ανατολικές επαρχίες και τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να αναμένουν στο Κίεβο την απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου από το Χάρκοβο ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ώρες και παρά του ότι αυτό φαίνεται να αποτελεί το βασικό αίτημα των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε, μάλιστα, απόπειρα πραξικοπήματος τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και συμπλήρωσε: «Το παρόν κοινοβούλιο παίρνει παράνομες αποφάσεις που ντροπιάζουν τη χώρα».

Όπως είπε στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι UBR, «πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου αλλά δεν φοβάμαι. Θα μείνω στην Ουκρανία». Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό που προσπαθεί είναι να προστατεύσει το λαό από τους «επιδρομείς».

protothema.gr
 
Top